Paazl Blog

Trunkrs breidt uit naar België met Same Day en Next Day Delivery

Trunkrs heeft hun snelle, vriendelijke en groene bezorgservice uitgebreid naar België en is daarmee de eerste bezorgservice die daar Same Day delivery aanbiedt. Hierdoor wordt de bezorging voor Belgische consumenten met 1 tot 3 dagen verkort. De Same Day en Next Day delivery van Trunkrs is nu natuurlijk ook beschikbaar voor alle Paazl klanten die producten naar België (Vlaanderen) verzenden.
Door onze samenwerking met Paazl kunnen we elkaars propositie naar onze klanten toe versterken en hen helpen in het maken van een betere keuze.
Marc Kooiman – CCO Trunkrs

Hoe Trunkrs werkt

Trunkrs haalt pakketten ‘s ochtends op bij de webshophouders waardoor deze gebruik kunnen maken van een gunstige cut-off tijd zonder nachtwerk te hoeven leveren. De pakketten worden vervolgens in de avonduren bezorgd bij de consument tussen 17.00 en 22.00. Op dit tijdstip zijn namelijk de meeste consumenten thuis.

Het doel van Trunkrs is om pakketten sneller, vriendelijker en groener te leveren. Hierbij ontzorgen ze de webshophouders en geven ze regie over de bezorging terug aan de consument.

We spraken met Marc Kooiman, CCO van de Same & Next Day delivery specialist:

Marc Kooiman
CCO Trunkrs
Marc, wat een prachtig nieuws dat Trunkrs gaat uitbreiden naar België. Waarom hebben jullie deze stap genomen, en waarom nu?

“De Belgische e-commerce markt is hard aan het groeien en we zagen daar kansen voor onze dienstverlening. Vlaamse E-shoppers moeten momenteel gemiddeld 1 tot 3 dagen wachten tot hun pakket er is, en met Same Day en Next Day delivery hebben ze hun pakket altijd binnen 24 uur in huis. Daarnaast willen we ook Belgische consumenten de beste ervaring geven in de last mile, net als de Nederlandse consumenten.

Eerste bezorgservice die Same Day delivery in België aanbiedt.

In onze Track en Trace kunnen consumenten zelf hun voorkeuren aangeven voor datum, tijdstip, (sms)updates en burenlevering.  Daarnaast hadden we al een aantal klanten die actief waren in België, maar erg geïnteresseerd waren om ook daar Same Day delivery aan te bieden. Op die manier kunnen ze hun Belgische klanten dezelfde bezorgervaring geven als hun Nederlandse klanten”

Hoe ervaar jij de rol van Paazl, een multi-carrier shipping platform, in de bezorging-keten? 

“Het is logisch dat webshops consumenten opties willen bieden zodat ze zelf de controle over hun bezorging hebben. Zo kunnen ze al hun klanten, nieuwe en regelmatig terugkerende klanten, een bezorgervaring geven die aansluit op hun behoefte. Dit zorgt voor een lange termijn relatie tussen de webshop en de consument: de last mile ervaring is daarin de laatste cruciale schakel”.

Wat zijn de grootste uitdagingen voor (web)winkeliers met betrekking tot bezorging? 

“Het doorvertalen van hun e-commerce strategie in de bezorging. De strategie is vooral gericht op een shopervaring vanuit assortiment, navigatie en betalingsopties. Maar om deze shopervaring compleet te maken, moet het gevoel wat je als consument krijgt in de webwinkel doorgetrokken worden in de last mile. De bezorging is namelijk het eerste fysieke contactmoment wat een consument met de webshop heeft. Als dit een negatieve ervaring is, verkleint dat de kans op een herhaalaankoop. Een kostengeoriënteerde benadering in het kiezen van een bezorgservice, staat vaak haaks op een strategie van customer experience en customer lifetime value”.

De last-mile ervaring is de laatste cruciale schakel voor een lange termijn relatie tussen de webshop en de consument
Paazl werkt al jaren samen met fantastische Belgische bedrijven. (Onder andere Maxi Toys, Brouwland en LensOnline.) Welke rol zie je Paazl spelen in deze uitbreiding voor jou?

“Door onze samenwerking kunnen we elkaars propositie naar onze klanten toe versterken en hen helpen in het maken van een betere keuze. Zo kunnen klanten van Paazl de beste Same Day delivery optie aanbieden, en klanten van  Trunkrs met een multicarrier strategie kunnen gebruik maken van een betere checkout propositie”.

De last-mile challengers markt is erg groot geworden, maar ook druk. Wat is het onderscheidend vermogen van Trunkrs, en waarom kiezen klanten voor jullie boven andere spelers in de markt? 

“Voor ons staat de consument centraal tijdens het bezorgproces. We geven ze de regie over hun bestelling terug via onze Track en Trace door te leveren wanneer het hen uitkomt, in plaats van andersom. Dit heeft ons hele goede waarderingen opgeleverd op Google reviews of Trustpilot. Trunkrs is momenteel de best beoordeelde bezorgservice met scores van 4,9*/5 en 4.8*/5. Dat consumenten onze dienstverlening als het hoogste waarderen, is zeker een van de redenen dat webshophouders voor onze dienstverlening kiezen”.

Wat zijn de volgende stappen voor Trunkrs? 

“In de toekomst denken we zeker na over meer uitbreidingen. Onze ambitie is om Europa en de rest van de wereld te veroveren om pakketten sneller, groener en vriendelijker aan consumenten te leveren”. 

Paazl is a leading shipping service provider (SSP) for brands & retailers in e-commerce. Its all-in-one, multi-carrier platform unburdens the delivery process across webshop, warehouse, customer service and returns. Paazl enables logistical flexibility, consumer loyalty, cost transparency and (inter)national growth. Customers include industry leaders such as G-Star Raw, Rituals, VanMoof, Tag Heuer, Leenbakker and Under Armour.